Хотел Царевец

Хотел Царевец

StarsStarsStars
Адрес: ул. Читалищна 23
Телефон: 062 601 885
E-mail: tzarevetz@mail.bg
seen
1968
facebook
Точки: 0
Хотел Царевец
Хотел "Царевец" се намира в непосредствена близост до историческия хълм - крепост "Царевец". Освен, че е архитектурно - историческа забележителност, хълмът е известен и с единственият по рода си на Балканите аудио - визуален спектакъл "Звук и светлина".

Сградата на хотела е построена през 1891 година . В нея се е помещавало Застрахователно дружество "България". Реставрирана и реконструирана днес тя е уютен хотел , запазил елегантността и очарованието на старата градска къща . Особеност на вътрешния дизайн са изискаността и луксът, характерни за края на ХIХ век.

Стълби от жълт пясъчник с месингов парапет водят към трите етажа на хотела , където са разположени една единична стая, две двойни стаи, шест спални и един апартамент. Всяка от тях е оборудвана със собствен санитарен възел (апартаментът разполага с хидро-масажна вана), сешоар, климатик с локален термостат, мини-бар, мини-сейф, плазма TV с кабелна телевизия и DVD плеър, телефон с достъп до Internet и безжичен интернет. Сигурността на стаите е гарантирана от електронна заключваща система.

Хотелът има лоби-бар, където обгърнати от топлината на камината, гостите могата да прекарат спокойни часове, поръчвайки си чаша кафе или реномиран алкохол.
Осигурява се и безплатен транспорт до най-атрактивните заведения във Велико Търново.

Хотелът разполага с безплатен, денонощно охраняван от видео камери паркинг, безплатен интернет достъп в фоаието на хотела, 24 h. Room service, масаж, обмяна на валута, коли под наем, пощенска кутия и пералня.

Хотел "Царевец" беше удостоен с първата в историята на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоцияция (БХРА) почетна грамота за Принос в изграждане туристическия имидж на България, която бе връчена на 13.12.2004 г.