Къщи за гости >> Къща Лазар Райков

Къща Лазар Райков

Stars
Адрес: ул."Никола Вапцаров"№9
Телефон: 0887 000 934 / 0887 000 939 / 0878 490 681 / 0878
E-mail: tania_do4eva@abv.bg
Рибарица е истински рай за всеки истински любител на природните забележителности. Не далеч от малкият курорт се намира биосферният планински резерват Царичина, който е една от най-очарователните български местности. По тесни, криволичещи и живописни екопътеки може да стигнете до други два природни резервата - на югозапад от Царичина се намира Боатин, а на югоизток - Козята стена. Ако предпочитате да останете сред чудните красоти на Стара планина, вместо в някой луксозен хотел в село Рибарица, може да отседнете в хижа „Георги Бенковски” или „Вежен”, като оттук е и най-близкият път до тях.

Докато гостувате в къща Лазар Райков ще имате възможност да предприемете множество разходки и излети до интересни забележителности и туристически обекти в региона. Непременно се възползвайте от шанса да се качите до хижа Вежен и връх Вежен, хижа Бенковски и лобното место на Георги Бенковски с кървавото кладенче, хижа Васильов и хижа Ехо.
В и около град Тетевен посетете Водопадите и забележителност Опасния зъб, Гложенски манастир и пещерата Съева дупка. Не пропускайте и минералните бани в село Шипково!
В непосредствена близост ще откриете два басейна, автобусна спирка , ски писта и Пейнтбол игрище.В непосредствена близост се намира Военно почивна станция, ханче "Брязово" ресторант "Алпийска къща",ресторант "Зелена градина Еделвайс",хранителни магазини и магазини за подаръци и сувенири.
През зимните месеци, любителите на ски туризма могат да се възползват от ски пистата, която е разположена на около1,5км. от къщата. Мястото е идеален изходен пункт и за много пешеходни туристически маршрути през всички сезони.
В Рибарица се намира ски писта – “Беркина могила”, която е атракция както през зимата, така и през лятото. Тя е с дължина 1000м. Разполага със ски влек, ски гардероб и ски учител. На пистата има и чайна от която можете да се насладите на панорамната гледка към курорта. В околностите на Рибарица се намират биосферния резерват “Царичина”, резерватите “Боатин” и “Козя стена”, защитените местности “Черни рът” и “Костина” всички те съхранили най-красивите гори на България и скитащите се в тях бозайници и редки видове птици.


Цена: 15 - 18 BGN